2014. május 27., kedd

Gyereknap és bodzaszörp

Vasárnap fent voltunk a Diósjenői Erdei Szabadidőparkban, ahol gyermeknapi programokon vettünk részt. A gyerekeim többek között csuhébabát készítettek, állatokat simogattak, trambulinon ugráltak, minigolfoztak, bábelőadást néztek és a többi és a többi. :) 

A kertben egyre több a munka. A paradicsom viszont végre "bemulcsozódott". Általam. Az uborka virágzik:


A kukorica és a patisszon (egy fészekben) nő:


A "három nővér" ültetési mód szerint ültettem kukoricát, babot és tököt (néhol patisszont) egy fészekbe. A bab felfut a kukoricára, miközben táplálja azt, a szétterülő tök pedig nem engedi kiszáradni a földet. Sajnos ezekben a fészkekben a bab egyáltalán nem hajtott ki, és a tök, valamint a patisszon sem bújt elő mindenhol. A kukorica viszont szépen fejlődik: 


Hatalmasra nőtt a borsó, és gyönyörűen virágzik:Gyönyörű lett a rózsabokor, érdemes volt megmetszeni:


Szombaton kaptuk az első tojást Margittól, a tyúktól. Vasárnap nem volt adakozó kedvében, viszont tegnap is és ma is tojt a drága. Sajnos a mai tojást a kecskék összetaposták. 

Ma a bodzaszörpnek való is bekerült a kosárkámba. Sajnos nagyon későn jutottam el idáig, hogy leszedjem a virágokat, így sok szörp nem lesz; a rengeteg bodzabokrunk és bodzafánk nagy része már elvirágzott. Összesen négy liternyi szirupot tudok eltenni télire, és körülbelül három liter lesz friss fogyasztásra. Mivel ezeket hígítva kell fogyasztani, jut majd belőle mindenkinek. :) Jövőre megpróbálok gyorsabb lenni bodzaszörp készítés terén. 


Ez az adag télire lesz:Ezt pedig - ha elkészült - megisszuk:


Mivel életemben először készítek bodzaszörpöt, a receptet csak azután osztom meg, ha már látom, hogy jól sikerült. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...