Oldalkalauz - Itt kezdd

2013. májusa óta írom ezt a blogot. Sok minden történt azóta a mai napig, az utóbbi - elég hosszú - időszakban azonban nem született új bejegyzés. Ez alatt az idő alatt más blogokat is vezettem - gasztro, állat(védelem), fotó stb kategóriában -, melynek következtében a figyelmem és az energiám elaprózódott, a "sok bába között elveszett a gyerek". 
Mivel e blog alaptémái, mint a kertészkedés, állattartás, (főként olcsó és egyszerű) receptek, igencsak aktuálisak mostanság, és mivel újra - ha nem is teljes gőzzel, de (a munka és az egyéb kötelezettségek mellett) 70%-os erővel - belevetettem magam a "háztáji gazdálkodásba", úgy döntöttem, hogy folytatom az írást, és ezen az "ősblogomon" gyűjtöm össze az egyéb témájú írásaimat is. 

És most lássuk a blog aloldalainak témáit: 

KERT: minden, ami kertészkedés, növénytermesztés - a magvetéstől a betakarításig

FűSZERelem: fűszerek termesztése, felhasználása

SZÁRNYASOK / NYULAK / KECSKÉK / MALACOK: minden, ami állattartás (saját tapasztalatok)

KONYHA: vegyes témájú, konyhával kapcsolatos írások

RECEPTEK: elsősorban olcsó, egyszerűen elkészíthető ételek leírásai, de olykor előfordulnak a nem az előbbi kategóriába tartozó receptek is. 
Meglehetősen sokat sürgünk-forgunk a konyhában. Ez általában úgy néz ki, hogy én kitalálom, mit együnk, Ő pedig megalkotja a remekművet. Meg kell valljam, mindezt igen jó érzékkel teszi: az egyszerű, hagyományos fogásoktól kezdve a különböző nemzetek ételein keresztül a születésnapi tortáig, vagy éppen a karácsonyi bejgliig, gyakorlatilag bármit képes elkészíteni, méghozzá igen jó eredménnyel - még első próbálkozásra is. És akkor még nem beszéltem a saját magunk által kiötlött receptekről - mindig kitalálunk valami újat vagy újítást. 
Na jó, azért én is szoktam alkotni gasztronómiailag... csak nekem ehhez belülről fakadó erős késztetés érzése szükségeltetik. (Őt idézve: a legjobb az "azonmód kitalált, amivanitthonabbólfőzünk-típusú ételek megalkotásában vagyok jó, a hagyományos konyhát nem nekem találták ki, mármint szakácsügyileg.)
Mindketten hatalmas lelkesedéssel bújjuk a különféle hazai és külföldi gasztronómiai témájú oldalakat, újságokat, könyveket; nemcsak recepteket tanulmányozunk, hanem konyhatechnológiai eljárásokat, újdonságokat, híreket ebben a témában, egyszóval mindent, ami "gasztro". Én például rajongok az úgynevezett gasztrofilmekért is, a két kedvencem ebben a műfajban: Julie & Julia - Két nő egy recept és Az élet ízei
Jó ideje - különböző ételintoleranciák/-allergiák, valamint hisztaminérzékenység miatt - többnyire tej-, tojásfehérje- és élesztőmentes, illetve hisztaminszegény ételeket készítünk, azonban néhanapján készül nálunk "átlagos étel" is, természetesen utóbbi receptek is felkerülnek a blogra. Természetesen a recepteket a megfelelő címkékkel látjuk el. 

FűSZERező: fűszerek felhasználási módjai

VEGYSZERMENTES HÉTKÖZNAPOK: vegyszermentes takarítás, tisztálkodás/bőrápolás 

HÁZILAG KÉSZÍTETT KENCÉK: természetes kozmetikumok 

CSINÁLD MAGAD: minden, ami "DIY" 

GONDOLKODÓ: minden és bármi, ami gondolatként kipattan a fejemből

CSERE-BERE: Ha szeretnél haszonállatot, növényt, terményt, egyéb háztáji gazdasághoz kapcsolódó dolgot cserélni, írj a tunderkertnaplo@gmail.com email címre. Írd meg, hogy mit mire cserélnél, én pedig felteszem a blogra, és a Facebook-oldalamon is megosztom.  

PORTÉKÁIM: hamarosan...

Kelt: Diósjenőn, 2022. év augusztus hó 20. napján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...