2013. szeptember 27., péntek

Kézi malom, kézi olajprés és nyomtató

Ezek a tárgyak szerepelnek a beszerzési listám első három helyén. A nyomtató első ránézésre kakukktojásnak tűnhet, de meg tudom magyarázni. :) Igyekszem úgy berendezkedni, olyan tárgyakkal, eszközökkel körülvenni magam, amelyek elektromos energiát nem igényelnek. (Ezért nem a mélyhűtőbe pakolom az ellátmányt elsődlegesen, hanem úgy dolgozom fel az élelmiszereket, olyan eljárásokkal tartósítok, hogy a kamrában elálljanak, minimum 1 évig.) Ennek az az oka, hogy felkészülök egy esetleges olyan eseményre, amelyben megszűnhet az áram-, gáz- és egyéb ellátás. Nem készülök rá, "csak" felkészülök. Nem ugyanaz. Nem rettegek, nem vészmadárkodom, de a mai világban bármi megtörténhet - akár egy háború, akár egy természeti katasztrófa - nem árt felkészülni. Megéri a fáradságot egy kicsit körültekintőnek, előrelátónak lenni, ha történik valami, könnyebben átvészelhetjük a nehéz időket, ha előre felkészülünk. 
És, hogy minek a nyomtató (ami árammal működik :))? Nos, tervezem, hogy a számítógépen és egyéb adathordozókon felhalmozott tudásanyagot (ami egy nehéz helyzetben jól jöhet, azaz: állattenyésztés, növénytermesztés, gyógynövények gyűjtése és felhasználása, kenyérsütés, receptek stb. témakörökben összegyűjtött anyagok) kinyomtatom, hogy egy esetleges áram nélküli időszakban is legyen útmutatásom az élet különböző területein. 
Szeretnék egy kézi malmot és egy kézi olajprést is. Szeretném magam őrölni a lisztet, és kihasználni a bőséges diótermésünk adta lehetőséget: dióolajat szeretnék készíteni (és más olajokat is).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...