Receptkalauz

A RECEPTEK aloldalon elsősorban olcsó, egyszerűen elkészíthető ételek leírásai találhatók, de olykor előfordulnak a nem az előbbi kategóriába tartozó receptek is. 

Meglehetősen sokat sürgünk-forgunk a konyhában. Ez általában úgy néz ki, hogy én kitalálom, mit együnk, Ő pedig megalkotja a remekművet. Meg kell valljam, mindezt igen jó érzékkel teszi: az egyszerű, hagyományos fogásoktól kezdve a különböző nemzetek ételein keresztül a születésnapi tortáig, vagy éppen a karácsonyi bejgliiig, gyakorlatilag bármit képes elkészíteni, méghozzá igen jó eredménnyel - még első próbálkozásra is. És akkor még nem beszéltem a saját magunk által kiötlött receptekről - mindig kitalálunk valami újat vagy újítást. (Na jó, azért én is szoktam alkotni gasztronómialilag... csak nekem ehhez belülről fakadó erős késztetés érzése szükségeltetik. Őt idézve: a legjobb az "azonmód kitalált, amivanitthonabbólfőzünk-típusú ételek megalkotásában vagyok jó, a hagyományos konyhát nem nekem találták ki, mármint szakácsügyileg.)

Mindketten hatalmas lelkesedéssel bújjuk a különféle hazai és külföldi gasztronómiai témájú oldalakat, újságokat, könyveket; nemcsak recepteket tanulmányozunk, hanem konyhatechnológiai eljárásokat, újdonságokat, híreket ebben a témában, egyszóval mindent, ami "gasztro. Én például rajongok az úgynevezett "gasztrofilmekért" is, a két kedvencem ebben a műfajban: Julie & Julia - Két nő egy recept és Az élet ízei. 

Jó ideje - a családunkban előforduló különböző ételintoleranciák/-allergiák, valamint hisztaminérzékenység miatt - többnyire tej-, tojásfehérje- és élesztőmentes, illetve hisztaminszegény ételeket készítünk, azonban néhanapján készül nálunk is "átlagos étel", természetesen utóbbi receptek is felkerülnek a blogra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...