2013. augusztus 20., kedd

Lecsó télire, tartósítószer nélkül

Hozzávalók

paradicsom
paprika
étolaj

Elkészítés

A megmosott paradicsomokat pár másodpercre forrásban lévő vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, majd felkockázzuk (nem a héjukat :)). A paprikákat is megmossuk, kicsumázzuk és karikákra vágjuk. A paradicsomot feltesszük főni egy fazékban. Ha egyet "rottyan", hozzáadjuk a paprikát is, és kb. 15 percig főzzük együtt. (Vigyázzunk, hogy a paprika ne főjön meg teljesen!) 15 perc után az előzőleg alaposan kimosott és kifőzött befőttesüvegekbe mérjük, a tetejére kb. 0,5-1 cm vastagon étolajat öntünk, majd jól rácsavarjuk a fedelet. Mehet is a száraz dunsztba (jól bebugyoláljuk plédekbe), kb. 2 nap múlva, ha teljesen kihűlt, betehetjük a kamrába. 

Megjegyzés 

Nem kell bele tartósítószer, az olaj tartósít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...