2013. augusztus 13., kedd

Kamramustra - paradicsomlé befőzése

Elkészült az idei év első négy üveg paradicsomleve. :) Nem vacakoltam vele sokat, engem nem zavarnak a magok. :) 


Így készül a magos paradicsomlé: 
A megmosott paradicsomokat egy almareszelőn lereszeljük. A végén a kezünkben marad a héja, általában egyben, ez nem fog kelleni, mehet a komposztra. :) Ha lereszeltük az összes paradicsomot, mennyiségtől függően lábasba/fazékba töltjük, és közepesnél egy kicsit nagyobb lángon felforraljuk. Ha elkezd forrni, hagyjuk még 2-3 percig, majd lejjebb vesszük a lángot, és így főzzük még 10 percig. Forrón belemerjük az előzőleg kiforrázott befőttesüvegekbe, a tetejére 0,5-1 centiméternyi  étolajat öntünk, jól rászorítjuk a fedelet, és szárazdunsztban (jó alaposan bebugyolálva plédekbe) hagyjuk kihűlni. Tartósítószer nem kell bele. Kb. 2 nap múlva mehet a kamrapolcra. 

Így gyarapodnak a "portékáim": 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...