2014. április 12., szombat

Zajlik az élet

Tegnap történt:
Vetettem a rózsabokor alá-elé metélőhagymát, a sziklafűszeres egyéb részeibe pedig zöld és lila bazsalikomot, borsikafüvet és bársonyvirágot. 
A kecskefejés rendben zajlott, Bori rendes volt, tűrte a dolgot, viszont a fejés közepén felborította a tejesedényt. A Cili meg teljesen megbolondult. Szinte óránként kellett a nap folyamán a vadhálóból kiszabadítani; állandóan kidugta a fejét, visszahúzni persze már nem tudta a szarva miatt. Fejés közben meg odajött közénk (ekkor épp a tesóm fejt, én meg fogtam a lábát), leguggolt, és kiengedte, aminek ki kellett jönnie, ráadásként pedig még oda is bogyózott az orrunk alá. :) (Egyelőre még a földön guggolva-ülve fejünk.) Ezen kívül folyamatosan támadott, valószínűleg csak játékból, de azért így is félelmetes volt úgy tevékenykedni mellette, hogy mint a bika, kapart a mellső lábával, és leszegett fejjel próbált felöklelni. :) Persze nem bántott, sőt. Megállt előttem, megkóstolta a nadrágomat, nyalogatta a kezemet, aztán kezdődött minden elölről. Kaparás, fejleszegés stb.
Este megigazítottuk a kecskék kerítésének egyik oldalán húzódó csirkehálót, hogy a Cili ne tudja kidugni a fejét.

Mai események:
Feltettük a pótkerítésnek szánt vadhálót a kecskék kerítésének többi részére, fordítva, aminek következtében apróbbak lettek a rések, így talán nem tuszkolja át rajtuk a fejét a Cili. :) Még kb. 2-3 méternyi munka van vele, ami holnapra maradt. A kecsketartás egy külön életforma. :) A mindennapos fejés mellett beiktatódott az életünkbe a mindennapos "füvezés" :) és "bokrozás" is. A kecskeudvarban már majdnem minden füvet lerágtak a lányok :), és elkezdtek unatkozni. Akinek volt már dolga kecskével, az tudja, hogy egy unatkozó kecskénél csak egy rosszabb dolog létezik: két (több) unatkozó kecske. :D A kerítésoszlopokat és a nagy ól külső falát már megkóstolták, úgyhogy kénytelenek vagyunk őket szórakoztatni. :) Naponta kétszer indulunk a tesómmal a kertbe, bozótvágó túrára. :)

Ültetésre váró új szerzemény, egres:


Ezeket a mogyoróbokrokat a szomszédtól kaptam, citromfű töveket adtam értük:



Idill:


Így néz ki egy kecske, aki fahamuban hempergőzött:


Így érzi magát egy kecske fahamuban hempergőzés után:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...