2014. október 8., szerda

Kenyérlángos

Hozzávalók 

60 dkg liszt
1 csomag friss élesztő
4-5 dl langyos víz
1 evőkanál cukor
1 dl olaj
2 nagy doboz tejföl
1-2 fej fokhagyma
4 fej lilahagyma
40 dkg füstölt szalonna
4 db paradicsom
1 kukoricakonzerv 15-20 dkg sajt

Elkészítés

A langyos vízhez adjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha az élesztő felfutott, beleszitáljuk a lisztet, majd a masszát tésztává gyúrjuk. Beledolgozzuk az olajat, és 1/2-1 órát kelesztjük. Ha megkelt, liszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk (ha túlságosan ragacsos, dolgozzunk még bele egy pici lisztet), és sütőpapírral bélelt, vagy kizsírozott-lisztezett tepsibe tesszük. A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, megkenjük vele a tésztát, rászórjuk az előzőleg kisütött füstölt szalonnát, rászeleteljük a lila hagymát és a paradicsomot, végül megszórjuk a kukoricával és a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben először kis-, majd közepes lángon kb. 40-50 percig sütjük. 


Megjegyzés

Fenti mennyiségű hozzávalókból egy nagy tepsi kenyérlángos lesz, gazdag feltéttel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...