2014. október 8., szerda

Fokhagymaleves

Hozzávalók

3 fej fokhagyma
3 tyúk- vagy marhahúsleves-kocka
1,5 liter víz
1,5 liter tej

fehér bors
kevés olaj
kenyér

Elkészítés

A megpucolt fokhagymát lereszeljük, és a kevés, felforrósított olajhoz adjuk. Felöntjük a vízzel, beletesszük a leveskockákat, sózzuk, borsozzuk, és megvárjuk, míg felforr. Forrás után hozzáöntjük a tejet, és még egyszer felforraljuk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk. 


Megjegyzés

A fenti mennyiségű alapanyagból készült levesből egy héttagú család még repetázni is tud. :) Érzékeny(ebb) gyomrúak kevesebb fokhagymát tegyenek a levesbe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...