2014. augusztus 22., péntek

Mínusz egy orrmandula - letudva, és plusz néhány szárnyas - várható

Lassan kezd visszatérni az élet a régi kerékvágásba nálunk. Egy hét telt el azóta, hogy Kittinek kivették az orrmanduláját. Még egy pár napig dupla kényeztetés és odafigyelés jár a gyereknek, de ez nem is esik nehezemre. :)

Két éjszakát voltunk a kórházban, ahol - leszámítva, hogy miért voltunk bent - egész jól éreztük magunkat. A második nap reggelétől egyedül voltunk egy ötágyas kórteremben. :) 


Egy malom-parti közepén
Indulás haza
Az elmúlt időszakban nem sok időm volt, ami meg is látszik a kerten: teljesen ellepte a gaz, a paradicsomot tönkretette az eső (azért itt még megpróbálok valamit tenni, hogy legalább még a zöldek beérjenek), és úgy egyáltalán, katasztrófa az egész, ahogy kinéz. Az biztos, hogy az elkövetkezendő pár napban nem fogok unatkozni. 

A tök- és cukkinitermés nem apad. Tegnapelőtt és tegnap cukkinis tészta volt (és krumplifőzelék - ki mit szeret), ma pedig tökfőzelék. 


Van már csíkos cukkinim is:


A patisszontöveken rengeteg termés van. Holnap valószínűleg valami patisszonos ebéd lesz. Ahogy az a képen is látszik, már itt is "készül" az utánpótlás: 


A tök is virágzik. Ennek a gyerekeim annyira nem örülnek... :)


Nemsokára kolbásztököt fogok szüretelni a szilvafáról:


Gyönyörű a fűszerpaprika: 


Paprikafűzés lesz itt nemsokára:


Nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan gyarapodni fog a kis gazdaságunk. A kis japán elkotlott négy tojáson. Időről-időre kijön, körülnéz, és eszik-iszik; de azért én ma este tettem oda neki egy kis vizet és szemes takarmányt. A kecskék persze rögtön ráraboltak a cuccra, de a kis japán, fel sem kelve a tojásokról, úgy elzavarta őket, hogy öröm volt nézni. Tényleg nagy boldogsággal töltött el, hogy "valaki" végre "megmagyarázta" a kecskéknek, hogy nem az övék az egész világ. :) Úgyhogy most tyúkuralom van a kecskeólban. Remélem, azért az éjszakát bent töltheti a három grácia. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...