2 kg liszt
1 liter tej
320 g tejföl
2 kockaélesztő
só
cukor
Elkészítés
Az élesztőt egy kis langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba öntjük, adunk hozzá sót, hozzáadjuk az élesztőt, a tejet és a tejfölt. Jó alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk pihenni. Amikor kb. a kétszeresére kelt a tészta egy serpenyőben olajat forrósítunk, a tésztát a kezünkkel vékonyra kihúzogatva beletesszük a forró olajba, és mindkét oldalát megsütjük.
Fokhagymás olajat, tejfölt, sajtot tehetünk rá - ki, hogy szereti. (Nálunk általában mindenből kerül a tetejére. :))
Ennyi hozzávalóból egy héttagú család ebédre, vacsorára és talán még másnap reggelire is degeszre eheti magát lángosból. :)
Nagyon jó recept, a tészta 1,5 óra alatt megkel, és nem ragad az ember kezéhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése