2013. november 23., szombat

Lángos

Hozzávalók

2 kg liszt
1 liter tej
320 g tejföl
2 kockaélesztő

cukor

Elkészítés

Az élesztőt egy kis langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba öntjük, adunk hozzá sót, hozzáadjuk az élesztőt, a tejet és a tejfölt. Jó alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk pihenni. Amikor kb. a kétszeresére kelt a tészta egy serpenyőben olajat forrósítunk, a tésztát a kezünkkel vékonyra kihúzogatva beletesszük a forró olajba, és mindkét oldalát megsütjük. 


Fokhagymás olajat, tejfölt, sajtot tehetünk rá - ki, hogy szereti. (Nálunk általában mindenből kerül a tetejére. :))


Megjegyzés

Ennyi hozzávalóból egy héttagú család ebédre, vacsorára és talán még másnap reggelire is degeszre eheti magát lángosból. :) 
Nagyon jó recept, a tészta 1,5 óra alatt megkel, és nem ragad az ember kezéhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...