Hozzávalók
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
8 közepes krumpli
1/2 fej kínai kel
petrezselyem
3 pár virsli
só
fehér bors
majoranna
olaj
liszt
Elkészítés
A vöröshagymát finomra
vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és az apróra vágott krumplit. Sózzuk,
megszórjuk fehér borssal és majorannával, majd hozzákeverjük a finomra
vágott petrezselymet is, végül felengedjük vízzel. Amikor a krumpli
félig megfőtt, hozzátesszük a csíkokra vágott kínai kelt. Amikor a
krumpli is és a káposzta is készre főtt, beletesszük a karikákra vágott
virslit. Olajból és lisztből rántást készítünk, belekeverünk egy pohár
tejfölt, a rántást hozzáadjuk a leveshez, és még egyszer felforraljuk.
Megjegyzés
Egy nagy fazéknyi leves jön ki ennyi alapanyagból.
A petrezselymet célszerűbb tálalás előtt a levesbe szórni, hogy ne főjön ki belőle a vitamin.
A virslit helyettesítsük inkább valami egészségesebb húsfélével.
A virslit helyettesítsük inkább valami egészségesebb húsfélével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése