2015. január 19., hétfő

Kötök, horgolok, állatokat ápolok és őstermelő vagyok :)

Hideg, téli estéken kötögetek, horgolgatok. :) Ez a sál itt, Kitti lányomnak készült, csak sajnos elszámítottam magam, és túl rövid lett (de már készül a másik, a hosszabb :)). A telefontokot Ancsi lányomnak kötöttem. 


Aztán horgoltam magamnak is egy telefontokot, az ötletet a youtube-on találtam:


A tesóm is kapott egyet:


Kitti lányom fényképezőgépe sem maradhatott ki a "betokozódásból":


Most télen inkább a házban zajlik az élet, sosem unatkozunk. Ma például - köszönhetően felelőtlenségemnek és/vagy lustaságomnak - újabb hat kis hörcsöggel gyarapodott a háziállat állományunk: 

Fotó: Barta Kitti
Ízi, a rottweilerünk kezelés alatt áll, ugyanis egyszer csak kihullott a szőre, méghozzá elég csúnyán. Felmerült a bolhaallergia és a demodex is, így a kisasszony most egy komplex kezelést kap. Bolhák ellen Frontline-t használunk (spray változatban), de most, pár nap eltéréssel, kapott plusz kétféle élősködő elleni kezelést: ProMeris Duo-val kezeltük, ami a bolhák, kullancsok és tetvek mellett a Demodex atkákat is elpusztítja, 4 nap múlva pedig Stronghold-ot is kentünk rá. Ezen kívül Megavit-UM Plus multivitamin és ásványi anyag kiegészítő tablettákat kap, valamint Xiclav-ot, ami antibiotikum. Ráadásként kaptunk még pár levél Forthyron flavoured nevezetű tablettát az állatorvosunktól, ami a pajzsmirigyre hat - biztos, ami biztos. 

Ez egy novemberi kép Íziről, már itt is látszik egy picit a hátán, hogy valami nem stimmel, de most szegénynek alig van szőre. Nem is szívesen fotózom így, de lehet, hogy készítek róla egy "ilyen volt - ilyen lett" képet. :) Remélem, hamar rendbe jön. Mi mindent megteszünk ennek érdekében. 


A "kintiek" sem engednek minket unatkozni. Túl sok "hibalehetőség" - amióta a róka elvitte a szárnyasokat - ugyan most nincs, de azért sikerült az egyik süldő baknyúlnak beszereznie egy igen érdekes sérülést, pontosabban, szám szerint, kettőt. Az állatorvosunk sem látott még ilyet. Nem fotóztam le, mert annyira ronda volt... én sem szívesen nézegetnék egy ilyen sebet egy blogon, vagy a facebook-on. Az egész úgy kezdődött, hogy Gyula úrnak egyszer csak keletkezett két, kb. 4 cm átmérőjű, csupasz folt a hátán. Gondoltam, hogy esetleg verekedtek a testvéreivel, és kitépték a szőrét. Seb nem volt, csak szőrhiány, ezért nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget. Egy pár napig azért figyelgettem, aztán, mivel minden rendben volt, már nem is foglalkoztam vele, gondoltam, majd csak kinő a szőr a hátán. Hát, nem így történt. Egyik este, etetésnél, Gyula úr hátat fordított nekem, én meg majdnem dobtam egy hátast, amikor megláttam a hátsó felét. Két akkora kráter éktelenkedett rajta, hogy akár kölcsön is adhattam volna a nyulat egy horrorfilmforgatáshoz. Meg voltam róla győződve, hogy kukacok eszik az állatot, de szerencsére tévedtem. Azt, hogy mi okozhatta nála ezt a két teljesen szabályos kör alakú szövethiányt, az állatorvosunk sem tudta megmondani, teljesen értetlenül állunk a dolog előtt. Biztos, hogy nem harapás, mert a seb annyira szabályos (ráadásul mind a kettő), hogy ez kizárható. Férgek sincsenek benne (szerencsére). Nos, hát Gyula úr is kezelés alatt áll most, ő is kapott élősködők elleni kenceficét (Advantage), a sebét pedig egy ayurvédikus, háromféle gyógynövényolajat tartalmazó, széles hatásspektrumú, sebgyógyító, hámosító hatású kenőccsel (Charmil plus) kenjük, naponta egyszer. Azért most már sajnálom, hogy - ha nem is megosztásra, de legalább magamnak - nem fényképeztem le azokat a sebeket a kezelés megkezdése előtt. 

Itt látszik, hogy sebes a háta, de közeli képet nem csináltam: 


Szóval, Gyula úr most Mr. Pock felett, pontosabban Mr. Pock kutyaháza felett lakik egy kartondobozba rejtett ketrecben, a bejárati ajtó mellett. Őt is agyonbugyolálom éjszakára (mint Mr. Pock-ot), most már inkább arra kell vigyáznom, hogy meg ne fulladjon szegény, megfagyni - attól a rengeteg cucctól, amivel letakarom-körbetekerem - biztosan nem fog. :)


Kitti lányom mindeközben szorgalmasan kattintgat, "fotódokumentálja" az eseményeket. Legszívesebben az állatokat fényképezi, és meg kell mondjam, igen jól csinálja. :) 

Barta Kitti fotója
Barta Kitti fotója
Mr. Pock-ot én is szeretem fotózni:


És a végére hagytam az év eddigi, számomra legfontosabb hírét: őstermelő lettem. :) Ma végre kiváltottam az őstermelő igazolványt. Egyelőre élő baromfit és élő nyulat, tojást, fűszer- és gyógynövényt, a zöldségek közül pedig tököt és cukkinit adhatok el hivatalosan, de mielőtt elintézem hozzá az adószámot, még átgondolom, hogy mit és mennyit fogok termelni az idén. Szerintem bővíteni fogom a termékek listáját. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...