2014. június 12., csütörtök

Június a veteményesben

Az állatokkal kapcsolatban megint egy szomorú eseményről kell beszámolnom. A hetekkel ezelőtt meggyógyult kiscsirke tegnap sajnos örökre elaludt. Örök rejtély marad, hogy mi okozta a halálát. Így most négy csirke maradt a tízből. Állítólag ez jó arány. Hát... én nem tudom... 
A nyulak és a kecskék viszont, hála Istennek, remekül vannak, előbbiek szépen nőnek, utóbbiak olyan rosszak, hogy már naponta többször fenyegetem őket a fagyasztóládával (azt, hogy nincs fagyasztóládánk, nekik nem kell tudni). Teljesen szétrágták az ólat, a kecskeudvar kerítéséről pedig inkább nem mondok semmit. Minimum a felét újra kell csinálnom... 
Veteményesügyileg rendben mennek a dolgok, minden zöldség szépen nő, és már látom, hogy melyek azok a zöldségek, amelyek termesztésére érdemes majd komolyabban ráállni: uborka, cukkinifélék, tök, paradicsom, salátafélék, spenót. Ők szemmel láthatóan remekül érzik magukat a mi klímánkon és az agyagos földben. A borsó is elég szépen fejlődik, és a (háromféle) retekre sem lehet panaszom. A répa, a hagymafélék, a zeller, a cékla, a bab, a dinnye és a többiek még váratnak magukra. A múlt héten elültettem a kolbásztök magokat az egyik körtefa és az első szilvafa alá, a tulipános kertbe pedig vetettem dísztök, korsótök és lopótök magokat. Kíváncsian várom, hogy lesz-e belőlük valami. 

Méretes uborkák: 



Ez a példány belenőtt a dróthálóba:


Hatalmas cukkinitő:


Cukkinivirág:


Bokorcukkini 12 nappal ezelőtt...


...és ma:


Virágzik a tök: 


Virágzó sárgadinnye. Azóta már ezt a rész is ki lett gazolva: 


Dagad a borsó:


A 20 tő paradicsom felkötözve, bemulcsozva. Ezen kívül van még egy kicsit arrébb 5 tő, és a ház előtti minizöldségesben 3 tő.



Kapálásra váró zellerágyás:


Egyelőre még csak ez a két körömvirág nyílt ki. Mögöttük karfiol (még csak elvetve), jobbra mellettük sárgarépa kaporral, spenót és hagyma: 


A bársonyvirágok is elkezdtek kinyílni: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...