2015. május 11., hétfő

Május a kertben

60 tő paradicsom (ötféle), 15 tő édes paprika (kétféle) beültetve, 236 vöröshagyma elduggatva: Temérdek kisebb és nagyobb kő, néhány vasdarab és egy állkapocscsont darab - a mai gereblyézésem eredménye: Beindult a szezon, lassan virágba borulunk mi is. De a kert mindenképpen. :) Virágpalánták be- és kiültetésre várva:


Reggel 7-től délután 3-ig munka, délután 4-től este 8-ig kert, este 8-tól egy kis benti ez meg az (például leckeírás a gyerek helyett - most legálisan /és szó szerint/, a gyermek ugyanis jelenleg éppen írásképtelen), meg más egyéb, ilyenkor intézendő/intézhető dolgok: így néz ki egy napom mostanság. 
Ma délután viszont szakítottam időt egy kis tervezgetésre is: az Apu-ültette cseresznyefa alatt lesz egy kis pihenőhely, ahol - ha a Jóisten is úgy akarja - majd az unokáimmal fogok üldögélni, és kipihenni... például a mostani fáradalmakat. :) 
Az Ytong téglák helyére hagyományos téglák fognak kerülni, a deszkák pedig le lesznek kezelve, és sok virág lesz körülötte, na, meg a zöldségek... :) 
Utolsó sztárfotó a görög- és sárgadinnye palántákról. Sajnos nem maradtak meg. Talán egy-kettőt meg tudok menteni, majd kiderül: Nő a barack...


...és az egres is:


Meggyünk is lesz:


A többi növekvő gyümölcsről (szilva, cseresznye stb.) nem készült felhasználható fotó. :)

Ezt látom, ha kinézek az ajtón:

Tavaly kaptam két mogyoróvesszőt a szomszédaimtól. Az egyik nem érezte jól magát nálunk, a másik viszont megmaradt: 


Indul a bodzaszörp-szezon. Idén most már tényleg teszek el télire is. :) :) :)
"Vadregény" újratöltve. A kert hátsó részét elvesztettük. A természet teljesen átvette a hatalmat ezen a területen. A gaz növényzet majdnem a nyakamig ér. Rengeteg madár lakik itt; ha csendben megállok a szilvafa mellett, egész jó kis mozit szolgáltatnak. :) Lehet, hogy ehhez a részhez mégsem kellene hozzányúlnom... És végül az anyák napi meglepetésem: 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...