2014. november 8., szombat

Születésnap, gyarapodás és baromfidolgok

Drága nagyapánk - aki simán letagadhatna 10-15 évet - tegnap 82 éves lett. Az alábbi két képen a hosszú élet titka látható. Találjátok ki, melyik az... :) 



Az idei év kolbásztök termése. Ez a két példány nőtt csak meg (71,5 és 56 centiméteresek), a többinek már nem volt ideje, pedig tele voltak a tövek kis kolbásztökökkel és virágokkal. Jövőre hamarabb elvetem a magokat. A tök mögött egy zellergumó vár pucolásra. Még jó, hogy idén nem ültettem petrezselyemgyökeret, különben most bajban lennék, hogy mi is ez. Na jó, azért a zöldjéről felismerném. :) 


Kitti lányom és Ferkó unokaöcsém hörcsögeit elkülönítettük egymástól, mivel az egyik lány, a másik fiú. Mint az három napja kiderült, egy kicsit elkéstünk ezzel a művelettel... Egyelőre három kishörcsögöt számláltunk, de lehet, hogy van több is. :) 


Csemegéznek a nyuszik. Lassan átkerülnek a baromfiudvarba. 


Sztárfotó Margitról és Mr. Casanováról: 



Olyan szépen nőnek a kiscsirkék. Remélem, hogy lányok, akkor tavasszal már ők is tojni fognak. 



Néha még elkapirgál velük az anyjuk, de most már egyre többet veri el őket az étel közeléből. Érdekes ez a természet... Pár hétig meg sem lehetett közelíteni a csibéket, annyira védte őket a kotlós, etetgette, tanítgatta a gyerekeket, aztán egyik napról a másikra pedig a sorsukra hagyta őket, sőt még az ennivalót is irigyli tőlük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...