2014. november 1., szombat

Növekvő állatgyerekek, kutya-macska "barátság" és vadgalamb-invázió

Így alszanak a felnőttek...


...és így a gyerekek:


Rohamtempóban nőnek, de már csak ketten vannak - a testvérüket múlt hét szerdán elvitte egy ragadozómadár: 




Ez itt a szürke anyanyúl, ez év áprilisában: 


Ők pedig a kölykei, most: 



Van itt minden, mint a mesében: 
Pupi nézi a macskát (sárga nyíl), aki békésen mosakszik a szalmabála tetején (kék nyíl), miközben Cili a hátát vakargatja a szarvával (piros nyíl), a japántyúk pedig a nyúlketrec tetejéről szemléli az eseményeket: 


Pupi Balázzsal szemez...ne, ha Balázs nem a hátát mutatná neki: 


Van az a pillanat, amikor a macska úgy gondolja, jobb, ha biztosra megy:



Egy vadgalambpár járt hozzánk enni, a kecskeudvarba. Az elmúlt napokban egyre többen jöttek. Tegnapelőtt hét galambot számoltam az udvar környékén, ma tizenkettőt kaptam lencsevégre: 



Még mindig virágzik a bársonyvirág...


...és tele vannak a tövek bimbóval. Sajnos ezek már nem fognak kinyílni. De jövőre teleültetem a kertet bársonyvirággal. Az egyik kedvenc virágom lett. 


"Őszül" a kert:


A céklán kívül a zeller van még a földben, gyönyörű zöldje van, és végre megnőttek a gumók is: 


Ültettem spenótot, valamint saláta- és retekféléket ősszel, de a spenót csak tavasszal lesz ehető, a salátafélék pedig nem bújtak ki. Egy pár darab retek lesz, azt már látom; lehet, hogy holnap ki is húzok egyet, hátha már ehetők. 

1 megjegyzés:

  1. A törpe vagy japán tyúkok (mifelénk krédlinek nevezik) nálunk kint alszanak az eperfán. Alig egy-két hetesen már vezeti az anyjuk a kerítésen fel fokozatosan a faágakra, és majdnem felviszi őket a tetejére. olyat is csinált már nem egyszer, hogy novemberbe kotlott meg, és hogy védett helyen legyenek, ilyenkor a galambokhoz szoktam berakni őket. Soha nem fagyott meg egy se. Ezek a vadgalambok (balkáni gerlék) nálunk is megtelepedett madarak, és szinte minden harmadik gyümölcsfán van egy fészek, plusz fekete rigó fészek is. A verebek meg szinte telepet alkotva költenek a disznó ól tetején lévő tető térben. Télen annyira merészek a verebek és a vacik is, hogy a saját galambjaim etetésekor (galambház) ezek is be merészkednek a galambházba, és együtt esznek az én galambjaimmal. Ez télen tiszta madárház, ugyanis a karvaly és a véécse amikor vadászik a verebekre bemenekülnek a g. házba, és nem egyszer láttam, hogy ott van bent a vércse is és lakmározik a verebekből, hála istennek nem a galambjaimra hajt. Szép napot. Robi

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...