2013. július 22., hétfő

Fahéjas szilvaleves

Hozzávalók

Kb. 1 kg szilva (nem baj, ha kicsit több)
10-14 evőkanál cukor, ízlés szerint (nem vagyok cukorpárti, sőt... azonban az édesítőszerek is rendkívül károsak, így ezt a részt majd ki fogom váltani valami mással, csak még ki kell kísérleteznem)
1 evőkanál őrölt fahéj
2 csomag vaníliás cukor
4 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
2 liter tej

Elkészítés

A szilvát jó alaposan megmossuk, majd annyi vízzel, hogy bőven (1 ujjnyira) ellepje feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. A pudingporokat egy tálba öntjük, egy kis tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet (összesen 2 litert). Amikor a szilva már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a pudingos tejet, és óvatos kevergetés mellett kb. 10 perc alatt készre főzzük.
Fogyasztható azonmód melegen, vagy hidegen, tejszínhabbal. :) Jó étvágyat kívánok! 


Megjegyzés

Fenti mennyiségű hozzávalókból egy nagy családnak két étkezésre elegendő leves készül.
Az eredeti recept itt található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...