2016. július 23., szombat

Minden vég valami újnak a kezdete

Ez a beszédes mondat Diós-Szerre is pont passzol. És "van ott még, ahonnan ez jött"... J

Van egy régi kínai mondás, ami körülbelül így hangzik: 

"Ha boldog akarsz lenni egy napig, idd le magad. Ha boldog akarsz lenni egy évig, házasodj meg. Ha egész életen át boldog akarsz lenni, kertészkedj."

Ez itt az én tavalyi kertem (egy része): 
Most ugyanitt 2,5 méteres gaz "terem". Erről - hiúsági okok miatt - nem töltök fel képet. J

Mivel a baromfiudvar egy ideje kecske-, nyúl- és baromfimentes, idén itt termesztek zöldségeket. (Jó kis trágyás föld...) Persze korántsem annyit és annyifélét, mint tavaly, mert a főállásom, a "másodmunkám" és az egyéb kötelezettségeim mellett egyszerűen nem tudok több száz négyzetmétert megművelni egyedül. Azért paradicsom, paprika, tök és cukkini idén is lesz. 

Szóval, lehet ebben a kínai mondásban valami, mert amióta (kevesebbnél is) kevesebbet tartózkodom a kertben, azóta erős hiányérzetem van. Ezt orvosolandó el is határoztam, hogy két cikk megírása között kapálok egy kicsit a baromfiudvarban a kiskertemben. Ebből a kapálásból gazolás lett, ami tulajdonképpen még mindig tart, csak bejöttem egyet szusszanni, nagyon meleg van kint. Ha időben végzek, kapálni is fogok. Nem ígérem, de ha a végeredményt elég jónak találom majd, rakok fel képet az előtte-utána állapotról. Az "előtte-fotó" már elkészült. J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...